КЛАСна РОДИНА

П`ятниця, 19.04.2024, 01:17

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Квітень » 5 » У Бучацьких римо-католиків Великдень (Фото та відео)
17:02
У Бучацьких римо-католиків Великдень (Фото та відео)



4 квітня, напередодні Великодня за римо-католицьким календарем у Бучацькому костелі Успіння Матері Божої (РКЦ) відбулася Пасхальна Святкова Літургія.

Перед Великою Суботою парафіяни Бучацького костелу Успіння Матері Божої (РКЦ) увечері Великого Четверга зібралися на Божій Службі, яка є особливим спомином Тайної Вечері Ісуса з апостолами, де Господь встановив таїнство Священства і Євхаристії.

У Велику, або Страсну П'ятницю згадали спасительні Страсті та Смерть Господню, взяли участь у перенесенні Пресвятих Дарів до «Гробу Господнього» і встановили у храмі декорацію «Гробу Господнього» з хрестом і Пресвятими Дарами з метою їх адорації вірними.





Свята Великодні - Велика Субота

У Велику Суботу — день «Святого і Великого Шабату», Божого Сина, котрий дав початок новому творінню, Євхаристія не правиться. Уся Церква готується до пасхальної ночі. Вірні перебувають на адорації Пресвятих Дарів. Церква заохочує всіх до посту у цей день та участі у Літургії Годин.

На початку Пасхальної Вігілії (Великоднє вечірнє служіння, яке розпочинає «третій день» Святого Тридення) о. Даріуш Пєхнік нагадав, що Пасхальна Вігілія складається з чотирьох частин: Літургія Світла, Літургія Слова, Літургія Хрещення, Літургія Євхаристії.

Перша частина – Літургія Світла

Друга частина – Літургія Слова


Третя частина – Літургія Хрещення і четверта частина – Літургія Євхаристії.

Опісля Пасхальної Літургії Воскресіння Христа вірні з резурекційною процесією вийшли назовні костелу, щоб спільно дати свідоцтво про свою віру у Воскресіння Христове, проголошуючи всьому світові Добру Новину: «Христос воскрес! Воістину воскрес!»

У переддень Воскресіння Христового, яке символізує перемогу добра над злом, життя над смертю, парафіяни посвятили паски та великодні кошики.

Переглядів: 851 | Додав: Maria | Теги: Бучацький костел Успіння Матері Бож, Ks. Dariusz Piechnik, Kościół p.w. Wniebowzięcia NMP, о. Даріуш Пеєхнік, Великдень, Wielkanoc, Buczacz | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Міні-чат

Друзі сайту