КЛАСна РОДИНА

Середа, 24.04.2024, 07:34

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Травень » 13 » З Днем Матері, наші найдорожчі !
11:42
З Днем Матері, наші найдорожчі !



Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського.

Мама! Найдорожче слово в світі
Де б не був ти, що б ти не робив.
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем відданим тобі!

І сняться часто зорі голубі
І мама на порозі біля хати.
За все, що маю, Мамо, дякую Тобі!
За все , що маю і що буду мати!


З повагою до ВАС, КЛАСна РОДИНА !

Довідка:

День Матерi до нас прийшов у часи незалежностi, а його icторiя у свiтi бере початок ще з ХVII столiття.

Ще в ХVII столiттi в Англiї у перiод Великого посту вiдзначали недiлю мами -- свято, коли вшановували всiх матерiв. Тодi започаткували традицiю дарувати цього дня жiнкам мамин торт iз дванадцятьма марципанами. Цей подарунок в Англiї роблять мамам i дотепер. Що цiкаво, уже на той час це свято було дуже шановане, у недiлю навiть служницям давали вихiдний, аби вони могли провести його зi своїми матерями.

Уже в ХIХ столiттi у США популяризували свято Матерi як день боротьби за мир, а у ХХ столiттi Анна Джарвiс iз Фiладельфiї запропонувала вшанувати всiх матерiв свiту. У такий спосiб вона хотiла вшанувати пам'ять про свою матiр, котра померла. Уже 1910 року в штатi Вiрджинiя вперше визнали День Матерi офiцiйним святом. Згодом його вiдзначали на державному рiвнi в другу недiлю травня. Услiд за США свято Матерi цього ж дня почали вiдзначати ще 23 країни свiту, а 30 держав вибрали для нього iнший час у роцi.

Перший День Матерi українки святкували 1928 року. Щоправда, за межами України -- у Канадi. Тодi його органiзували для дiаспори жiнки зi Союзу українок. А офiцiйним святом День Матерi став у нас 1999 року, коли вийшов вiдповiдний указ Президента України. Тож вiдтодi ми й вiдзначаємо свято нашого жiноцтва у другу недiлю травня.

Це свято припадає на травень, марiйський мiсяць, коли християни особливо вшановують Дiву Марiю, служать маївки на честь Богородицi. I дуже знаково та символiчно, що саме в травнi є День Матерi. Адже Дiва Марiя -- це мати для нас усiх, вона не є казковим персонажем: як iншi матерi, народжувала природним способом, годувала Iсуса грудьми, виховувала Його, хвилювалась, плакала. Вона своїм материнством показала кожнiй жiнцi, як треба бути матiр'ю. Тому саме в травнi, у День Матерi, ми повиннi замислитись про те, що таке материнство, пiдвищити авторитет мамiв, заохотити їх зберiгати дар життя i розумiти всю вiдповiдальнiсть за це.

Оскiльки це свято припадає на недiлю, то найперше матерi збираються у храмах. Дуже доброю є традицiя зустрiчi родини, коли за спiльним святковим обiдом мами чують теплi слова вiд своїх дітей.
Переглядів: 1267 | Додав: Maria | Теги: вітання, День матері, КЛАСна РОДИНА | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Міні-чат

Друзі сайту