КЛАСна РОДИНА

П`ятниця, 19.04.2024, 11:25

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Грудень » 29 » Волонтерський фронт Бучача (Відео та фотографії)
00:52
Волонтерський фронт Бучача (Відео та фотографії)



Цей процес триває безперебійно, відколи виникла потреба в допомозі тим, хто ризикує своїм життям заради інших, заради нашої держави і, головне, щоб виграти війну та вберегти чиєсь життя і здоров'я.

Ми знаємо, що на фронті нелегко, навіть дуже важко. Бійці у фронтовій зоні свідомі того, що кожна прожита ними хвилина може стати останньою. А звичайна людська турбота про них, яку вони потребують і отримують з кожною передачею від рідних, друзів, знайомих, небайдужих людей у вигляді продуктів, одягу, елементарно необхідних речей та листівок від дітей, спілкування по телефону, як випадає така можливість, доводить їм, що про них не забувають.

В цьому випадку без волонтерів не обійтися. Це їх фронт, волонтерський фронт.

У волонтерів дуже напружений графік, і також недоспані ночі, стреси, переживання. Вони за день встигають побувати у різних куточках району, щоб забрати все те, що підготували жителі для відправки нашим захисникам, отримують безліч телефонних дзвінків і, навіть, від бійців, що дислокуються в зоні АТО, виконуючи їх групові та індивідуальні замовлення. Крім цього, у волонтерському пункті, про який знають майже всі жителі Бучача і околиць, приймають гуманітарну допомогу, яку довозять місцеві, а також жителі з Монастириська, Чорткова і Тернополя.

Зібрати все принесене-привезене - це ще мала справа. Найважливіше, посортувати: окремо одяг, взуття, продукти, медикаменти, засоби гігієни та інше, що куди і кому. А завантажуючи автомобіль, подбати, аби компактно розмістити все у ньому і в тому порядку, в які точки дислокації по трасі будуть проїжджати, бо серед вантажу є і адресні передачі. Возитися там взад-вперед нема ні часу, ні можливості. Бо там вже справжній фронт. І небезпека. І солдати чекають на допомогу.

Кожен свідомий українець відчуває потребу і необхідність долучитися до організації відправлень на фронт. Після проведених благодійних концертів, які відбуваються в Бучачі, кошти передаються волонтерам. Восени було проведено концерти за участю уродженця нашого міста, всім відомого хірурга, композитора і співака тернополянина Юрія Футуйми, колективів дитячої музичної школи, районного будинку культури, вокально-хореографічної студії "Перлина" та ін. Чортківські школярі виготовили і передали маскувальну сітку, індивідуальну грошову допомогу - Оксана Гурська, пацієнт Бариського геріатричного центру, людина з обмеженими руховими можливостями, а перед самою відправкою машини - Іра, Люба і Галя з магазину "Європа".

Не байдужі до проблем нашої армії й громадяни сусідньої Польщі. В свій час грошову допомогу передав житель м. Вєлічки ( поблизу Кракова ) Пьотр Шадо, а нещодавно привезли передачу з медикаментами і харчовими приправами від жительок Кракова Аніти Сівек і Марти Солтис. Вихідці з Бучаччини, що волею долі опинилися за кордоном, також займаються волонтерством. Нещодавно стало відомо, що наша землячка Леся Михайленко (Михайлюк), скрипалька Краківського театру опери та оперетки задіяна збором та організацією допомоги серед української діаспори для двох тяжко поранених волинських воїнів АТО, які ще й потребують складних операцій на обличчі, перебуваючи на лікуванні в одному зі шпиталів Кракова по запрошенню польської сторони.

Я назвала тільки окремі факти, та таких людей багато, що допомагають фронту тим, чим можуть.

Хотілось би відзначити імена та прізвища волонтерів, але хлопці не дуже люблять себе афішувати та, зрештою, бучачани добре їх знають. Тільки хочу побажати їм міцного здоров’я, витримки на волонтерському фронті. А головне, щоб скоріше закінчилася війна.

Звернення координатора волонтерів у Бучачі:

Наші хлопці на сході потребують допомоги!

Всі ми чудово розуміємо, що військові дії на сході ще будуть тривати, а зима ще не прийшла. Ті запаси теплої одежі , взуття, спальників, які придбали раніше для військових закінчуються. Навіть така проста річ як спальник через півтора місяця щоденного користування просто знищується. Волонтери б'ють на сполох. Скоро прийде справжня зима. Державні чиновники черговий раз тільки звітами гріють та одягають всіх, а наші хлопці кинуті напризволяще. Прохання до всіх небайдужих допомогти. Є потреба у спальниках, берцях, рюкзаках чи рюкзаках-сумках (прорезинених) об'ємом 80 - 100 л. На даний момент через падіння гривні піднялися ціни на всю продукцію, а потреби не зменшились.

Якщо хтось бажає перевірити надходження адресної допомоги, бучацькі волонтери можуть надати номера телефонів тих , хто отримав амуніцію.

Тел. координатора у Бучачі: 0964359313, Олег.

E-mail: volonterbuchach@gmail.com

Волонтери з Бучача. 1 ч.


Волонтери з Бучача. 2 ч.




























Марія Короленко

Стаття також розміщена на сторінках інтернет видань:

Погляд — Новини Тернополя. Тернопільські новини і події

http://poglyad.te.ua/podii/volonterskyj-front-buchacha-video-ta-foto/#title

Бучач - Сьогодні - Головна

http://buchach.org.ua/content/view/656/1/

Переглядів: 1201 | Додав: Maria | Теги: фронт, Волонтери Бучача, wolontariusze Buczacza, допомога, ато, Бучач, Buczacz, Українська армія, гуманітарна допомога, Buchach | Рейтинг: 5.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Міні-чат

Друзі сайту