КЛАСна РОДИНА

Середа, 24.04.2024, 03:24

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Квітень » 5 » На чиїй совісті цинічне розбазарювання території Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ?
11:47
На чиїй совісті цинічне розбазарювання території Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ?

Цифрами 1 2 позначено відчужені ділянки

Останнім часом преса рясніє заголовками про розбазарювання землі. Це стало основною корупційною нормою, яка дозволяє передавати державні землі і землі цільового призначення без правової відповідальності.

Спритні чиновники знають як зробити, аби відхопити ласий шматок землі для себе, своїх рідних, друзів ближчих і дальших, потім продати-перепродати, обхитрувавши всіх і вся. Бо їм можна, бо їм дозволено… Але переступити через учнів, батьків, вчителів і колишніх випускників-це верх цинізму. Як потім дивитися їм в очі? Як пояснити, що замість колись потрібного географічного майданчика виросли «палацики-шпаківні» в сучасному українському стилі, а навчально-дослідна ділянка стала пусткою ? Чи свідомо це було зроблено, аби мати аргумент, що школі не під силу утримувати дану територію?

А тепер по суті.

Виникло спірне земельне питання стосовно ділянки комунальної форми власності з цільовим призначенням: для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти, що закріплена за Бучацькою ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 з моменту здачі школи в експлуатацію з 1979 р. і яка на сьогоднішній день зменшилася в межах більше як на 1/3 (тепер становить 2.323 га). Приблизно в 1999 р. частина цієї ділянки була відчужена і вже забудована. В грудні 2015 р. стало відомо, що відчужена ще одна частина володінь впритул до корпусу школи з тильної сторони. На цю відчужену територію претендують шість заявників на дозвіл будівництва гаражів. З колективом школи питання відчуження не обговорювалося і жодних рішень не приймалося, як і з багатьох інших питань, що порушують права колективу.

Педколектив школи звертався в міськраду м. Бучача із заявою (понад 30 підписів) про надання дозволу створення на цій території скверу Небесної Сотні. Отримали позитивну відповідь:



ККП м. Бучача і міськрада повинні були визначити санітарну зону, в якій знаходиться тимчасово закрита свердловина водонапірної вежі і межі можливого впорядкування території. 30.03.2016 р. мало остаточно вирішитися дане питання, але було запропоновано почекати, бо заявники на будівництво гаражів наполягають у призначенні для них земельних ділянок, вважаючи, що школа вже не має жодних прав на цю ділянку.

Відповідно до ч. 3 ст. 122 Земельного Кодексу районні державні адміністрації на їх території надають земельні ділянки із земель державної власності у постійне користування юридичним особам у межах …, міст районного значення для всіх потреб …, крім випадків, коли повноваження щодо таких земель віднесені до компетенції Кабінету Міністрів України (ст.ст. 140, 150-382); будівництва об'єктів, пов'язаних з обслуговуванням жителів територіальної громади району (шкіл, … тощо) та ст. 4 Наказу МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ № 173 від 19.06.96 зі змінами та доповненнями «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів».

Ця норма Земельного кодексу України (та інші його статті) була порушена і нанесла шкоду школі та учням, громадськості. Соромно спостерігати, як школярі відволікаються, дивлячись з вікон на занедбану територію, реагують на шум і т.п. Крім того було порушено санітарні норми, згідно яких господарські будівлі мають знаходитися на певній відстані від школи. В той час для будівництва гаражів планується зменшити санітарну зону довкола свердловини. Звернення вчителів може бути проігнороване, поскільки вони безсилі у цій боротьбі. А може не безсилі ? Може, так як часто це бувало, на них здійснюється тиск з боку зацікавлених осіб.

Думаю, правильним буде рішення місцевої влади по цьому питанні, коли вона (влада) зобов’яже винних осіб у відновленні права школи на постійне користування незаконно відчуженої ділянки. Нижче дивіться фотографії та відео "На відчуженій землі":

Навіть цей шматок землі було "подаровано" ТК "Піденний" (Видно по виступу стіни більш як на півметра) ще й дерева зрізано-проріджено, щоб часом коріння стіну не розсунуло:

Стара котельна доведена до руїни:

Нова котельня, від якої чомусь не тепло в школі... І чи треба було її ?

Ділянка оброблялася, на ній працювали учні в так званій "санітарній зоні" (2010 рік), яка простягалася далеко поза свердловиною. А тепер в цій зоні нічого не можна садити...

"Подвійні стандарти Бучацької влади" 


Варто послухати слова про корупцію в Україні, сказані Іриною Тимчишин (Дубик), випускницею Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2, першої українки-юриста англійської кваліфікації, яку було обрано до партнерства міжнародної юридичної фірми Bryan Cave у Лондонському Сіті незадовго до Ревоюції Гідності в жовтні 2013 року про корупцію в Україні.

Відео можна подивитися, прейшовши за посиланням:https://youtu.be/MWAz6E5xHlI

Переглядів: 1849 | Додав: Maria | Теги: школа №2 м. Бучача, Бучацька міська рада, розбазарювання землі | Рейтинг: 4.7/13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Міні-чат

Друзі сайту