КЛАСна РОДИНА

Четвер, 25.04.2024, 22:39

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Червень » 9 » Міліція закликає батьків не погоджуватися на вимагання "добровільних внесків" у школах
16:06
Міліція закликає батьків не погоджуватися на вимагання "добровільних внесків" у школах



Джерело:http://www.osvita.org.ua/news/71253.html

Правоохоронці закликають батьків контролювати використання коштів, що перераховуються як "добродійні внески" в дошкільні та шкільні навчальні заклади і перераховувати кошти лише на розрахункові рахунки, а не давати готівкою.

Як повідомляє Відділ зв'язків із громадськість ГУ МВС України в Київській області, до міліції звернувся житель Васильківського району Київської області із заявою про те, що завідувачка дитсадком зажадала $500 за влаштування дитини до дошкільного закладу. З цього факту, як відзначають в обласній міліції, відкрито кримінальне виробництво, завідувачка дитсадком затримана "на гарячому" при отриманні хабара.

"На жаль, такі випадки вимагання "добровільних внесків" не одиничні й стосуються не лише дошкільних навчальних закладів. Тому хочеться нагадати батькам, що законодавством у нашій країні встановлено, що освіта в школах і садках державної та комунальної власності є безкоштовною. У навчальних закладах добродійними внесками можуть займатися лише батьківські комітети, і ні директор, ні завідувач, ні вчителі не мають жодного відношення до таких внесків. Не можна нікого змусити здавати кошти на утримання школи або дитячого садка. Всі внески – виключно за бажанням батьків", – відзначають у міліції.

У ГУ МВС закликають батьків контролювати використання коштів, які задаються як "добродійні внески": "Для цього необхідно перераховувати гроші на розрахунковий рахунок школи або садка, вказавши цільове призначення, наприклад, "Кошти на ремонт спортивного залу дитячого садочка №…", а не давати певну суму комусь у руки. У кожного навчального закладу є відповідні рахунки в банківських установах, про які батьки навіть не здогадуються".

Міліція пропонує батькам, у яких вимагають "добродійні" кошти, звертатися до управління Державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВД України в своїй області.
Переглядів: 848 | Додав: Maria | Теги: школа, дитсадок, вимагання, внески, фінансування освіти | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Міні-чат

Друзі сайту