КЛАСна РОДИНА

Субота, 27.04.2024, 00:20

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Листопад » 13 » Ірина Тимчишин (Дубик). Сходинки успіху нашої випускниці
00:42
Ірина Тимчишин (Дубик). Сходинки успіху нашої випускниці



Останнім часом преса рясніє публікаціями про Ірину Тимчишин - першу українку-юриста англійської кваліфікації, яка обрана партнером юридичної фірми у Лондонському Сіті. І мало хто, звісно, крім бучачан, знає, що вона уродженка саме нашого міста, а не тернополянка, як намагаються представити її деякі ЗМІ. Та й сама Ірина в інтерв’ю завжди наголошує, що вона родом з Бучача. Видно, всі успішні, відомі, талановиті та неординарні постаті, даруйте за нескромність, не можуть належати провінційному містечку.

Постараюся розповісти про те, які сходинки у своїй успішній кар’єрі довелося подолати Ірині.

Знаю Іру Дубик (Тимчишин) не тільки як колишню ученицю Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2, а ще з дитинства. Маленьким дівчатком вона проявляла неабиякий інтерес до пізнання світу. А дорослішаючи, розвивала свої здібності. В цьому їй допомагали батьки - мама Людмила і тато Євген. Я завжди дивувалася, звідки вона черпала такий потенціал розуму,сили волі, відповідальності. Безумовно, вроджені задатки багато важать для кожної людини, але якщо їх не розвивати і не вдосконалювати, успіху досягти буде дуже важко. Але це не стосувалося саме Іри. Вона впевнено йшла до своєї мети.

У 1979 році Іра вперше переступила поріг новозбудованої школи в мікрорайоні Південний м. Бучача, ставши першокласницею.

За роки навчання проявила себе відповідальною, сумлінною, старанною і розумною ученицею, активною в житті школи. Писала вірші, складала музику, була ініціатором створення вокально-інструментального ансамблю «Едельвейс», який у школі діє і по нинішній день. Тільки учасники змінюються. А найголовніше те, що Ірина була не тільки лідером у громадському житті школи, одночасно навчаючись в музичній школі, а й відмінницею навчання впродовж десяти років.

Ірина Дубик, закінчивши школу в 1989 році, отримала заслужену нагороду - золоту медаль. Вона була першою золотою медалісткою за всі 10 років існування школи.

У цьому ж році вступила на навчання в Київський педагогічний університет ім.. Драгоманова ( 1989-1994). Здобуваючи спеціальність вчителя російської мови і літератури та англійської мови, на третьому курсі отримала дозвіл на вступ в перший набір Національного університету «Києво-Могилянська академія» (1992 – 1996) і здобула спеціальність «Політологія» та «Економіка». Таким чином, Іра в свої 24 роки отримала дипломи двох вищих навчальних закладів.

Була однією з лічених студентів з пост-радянських країн, хто отримав пропозицію контракту юридичного стажування (training contract) з однією з юридичних фірм першої десятки у Лондонському Сіті у 1997 році. Після успішного завершення стажування у 2001 році, Ірина кваліфікувалася як юрист в Англії та Уельсі по спеціалізації "Міжнародний Арбітраж та комерційні судові процеси". Ірина Тимчишин працювала у ведучих англійських та міжнародних юридичних фірмах у Лондонському Сіті перед тим, як приєдналася до Лондонського офісу Браян Кейв у 2007 році. Ірина є першою українкою-юристом англійської кваліфікації, яку було обрано до партнерства юридичної фірми у Лондонському Сіті.

Має значний досвід роботи у сфері журналіcтики та юриспруденції.

З вересня 2007 року працює у відділі міжнародного арбітражу та судової практики лондонського офісу американської фірми Bryan Cave.

З 1 січня 2012 року Ірину обрано партнером фірми.

Освіта, яку здобула Ірина:

Київський педагогічний університет ім.. Драгоманова ( 1989-1994). Спеціальність: вчитель російської мови і літератури та англійської мови.
Національний університет «Києво-Могилянська академія» (1992 – 1996). Спеціальність «Політологія» та «Економіка».
University of Manchester, M.A., 1996 . (Економічні і соціальні дослідження: уряд)
London Guildhall University, Common Professional Exam, 1998 . (Загальні професійні експертизи, закон)
College of Law-London, Legal Practice Course, 1999. (Диплом аспіранта, юридична практика)

Напрями діяльності:
Міжнародний арбітраж та судова практика

Також важливою є громадська діяльність, зокрема участь у створенні неприбуткової організації Україно-Британського Сіті Клубу у 2005 році (www.ubcc.co.uk ) та у 2007 році, спільно з випускницею НаУКМА Мариною Денисенко, української недільної школи «Українське Коло» (www.ukrainianschool.co.uk), де до сьогодні викладає українську мову маленьким українцям Лондона та є сценаристом, режисером-постановником та музичним продюсером дитячих театральних вистав.

Публікації:

"Joining non-signatories to an arbitration: recent developments", PLC Cross-border Handbook on Dispute Resolution 2007/08, Volume 2: Arbitration. Co-authors: Richard Bamforth, Allan Van Fleet, Mark A Correro.

Ірина вільно володіє англійською, українською та російською мовами, та у робочому обсязі - німецькою, французькою та польською.

Ірину Тимчишин часто запрошують на майстер-класи, відеоконференції в Україні та інших державах пост-радянського простору.

Професійне членство:
• Лондонський Суд Міжнародного Арбітражу (LCIA)
• Швейцарська асоціація арбітражу (ASA)
• Королівський Британський Інститут Арбітрів (ACIArb)
• Жінки в Арбітражі

На святі Першого дзвоника у 2010 року, колишня випускниця Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 звернулася зі словами подяки до вчителів і з настановами до учнів, як досягти успіху



Секрет успіху від юриста Ірини Тимчишин 28.06.2012. Вільні люди
http://tv.tvi.ua/program/sekr-t-uspikh-v-d-ju-y-a-i-n-t-mch-sh.html
Розмова з юристом, партнером міжнородної юридичної фірми Bryan Cave Іриною Тимчишин у програмі Вільні люди на ТВі. Ведучі - Катерина Горчинська та Павло Шеремета.

Мастер-класс Ирины Тимчишин



Мастер-класс Ирины Тимчишин



Марія Короленко

Джерела:
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2012/10/21/865351.html
http://alumni.ukma.kiev.ua/Tymchyshyn_Iryna.html
http://jurliga.ligazakon.ua/info/firm_2853.htm
http://www.ubcc.co.uk/News_94.aspx
http://pravotoday.in.ua/ua/press-centre/news/news-5423/
http://www.ujbl.info/news.php?id=117
Переглядів: 1916 | Додав: Maria | Теги: Buchach, Irina Tymczyszyn, Ірина Тимчишин, Бучач, Ірина Дубик, London, Бучацька ЗОШ І-ІІІ ст.. №2, юрист Ірина Тимчишин | Рейтинг: 5.0/4
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Міні-чат

Друзі сайту