КЛАСна РОДИНА

П`ятниця, 26.04.2024, 04:04

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Листопад » 13 » Діти з Лондона цілий тиждень навчалися в нашій школі
00:17
Діти з Лондона цілий тиждень навчалися в нашій школі

Маючи тиждень канікул в англійській школі, Тамуся (Тамара) та Яся (Іванна) -дві сестрички, не марнували часу за дитячими забавами, хоч і без цього не обходилося, а поглиблювали свої знання з української мови та інших предметів, навчаючись у Бучацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2 з 22 жовтня 2012 р.


Тамара


Іванна

Дівчатка без проблем влилися в нові класні родини: Тамара стала ученицею 4-А класу (класовод Рудник О. М.), а молодша від неї Іванна - 1-Б класу (класовод Михайлів М. Ф.).

Зі слів сестричок, особливих мовних перепон не було. Хіба що мислили вони англійською і відразу ж перекладали на українську. На уроках працювали нарівні зі своїми ровесниками, а з бабусею Людмилою і дідусем Євгеном виконували домашні завдання. Крім цього, Тамара відвідувала заняття в Бучацькій дитячій музичній школі, освоюючи курс в класі гри на бандурі та фортепіано (вчитель Світлана Кривко).

На перервах між уроками Яся дуже любила відвідувати шкільний буфет. В розмові зі мною школярочка із сумом сказала, що в їхній школі, в Лондоні, такого буфета немає. І те, що вона сама могла вибрати щось смачненьке і за нього заплатити, приносило їй неабияке задоволення.

Сестричкам сподобалоcя навчатися в нашій школі. Насамперед, вони відмітили, що в класах мало дітей і це створює своєрідний комфорт, а проведення уроків за шкільною партою дисциплінує. В їхній лондонській школі наповнюваність велика, класи діляться на групи. І нема такого поняття «сісти-встати». Всі заняття з предметів проходять в ігровій формі, кожен має право сісти там, де йому захочеться, навіть на підлогу.

Тамуся і Яся додатково навчаються в недільній школі для маленьких українців Лондона «Українське коло». Більше матеріалів про цю школу можна подивися на сайті
http://www.ukrainianschool.co.uk/what-we-do.html

Ще одна особливість англійської школи: батьківські збори там проходять не так, як у нас. Родичі учнів приходять на розмову з вчителем тільки у визначений час. Так що успіхи і недоліки кожної дитини не виносяться на загал.

Класоводи Ольга Миколаївна ( 4-А к.) і Марія Федорівна ( 1-Б клас) відмітили, що дівчатка розумні, комунікабельні, кмітливі, доброзичливі. А головне, потоваришували зі своїми ровесниками, ділилися враженнями про навчання в англійській та українській школі.

Мама Іванни і Тамари – Ірина Дубик (Тимчишин) – випускниця нашої Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2, уродженка міста Бучач. Проживаючи в Лондоні, завжди знаходить час, щоб приділити увагу вихованню дітей в дусі українських традицій. А коли приїжджає в гості до батьків, навідується в рідну школу і, як є можливість, приводить із собою донечок.

В часі свого останнього візиту до рідної школи Ірина Дубик подарувала проектор, якого школа до часу цього не мала.

Тамара та її друзі в 4-А класі











Іванна та її друзі в 1-Б класі













За два роки до цього. 2010 рік

Колишня випускниця школи №2 м.Бучач Ірина Дубик, яка проживає в Англії, разом із своїми донечками Тамусею та Ясею прийшли в гості на свято Першого дзвоника.



















Марія Короленко, вчитель світової літератури
Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2
Переглядів: 1375 | Додав: Maria | Теги: Рудник О.М., Ірина Тимчишин, Михайлів М. Ф., Бучач, Ірина Дубик, Бучацька ЗОШ І-ІІІ ст.. №2, Івання Тимчишин, Тамара Тимчишин, юрист Ірина Тимчишин | Рейтинг: 5.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Міні-чат

Друзі сайту