КЛАСна РОДИНА

П`ятниця, 29.03.2024, 02:30

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів


УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 282/2015 від 23 ТРАВНЯ 2015 року Римар Ігор Миколайович та Степула Руслан Іванович з Бучацького району Тернопільської області нагороджені орденом “За мужність” III ступеня (посмертно)


Президент відзначив державними нагородами військових, які були поранені або загинули у боях на Донбасі

Президент підписав Указ, згідно з яким державними нагородами відзначено 264 військовослужбовці, з них 228 – військові Збройних Сил України, які загинули у боях за незалежність країни на Донбасі.


Загиблих бійців відзначено посмертно високими вій ... Читати далі »

Переглядів: 766 | Додав: Maria | Дата: 23.05.2015

 

Шановні земляки!


У ці весняні дні мільйони людей усього світу зустрічають найбільше з християнських свят – Світле Христове Воскресіння.

Величне свято Воскресіння Христового спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями християнської моралі, дає нам добру нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно.

З настанням Пасхальних днів пробуджується не тільки земля, а й усі людські надії й сподівання на добру долю.

Сердечно бажаю, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення і на ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: Maria | Дата: 11.04.2015



За тиждень до Великодня святкується Вербна неділя.

Відповідно до народних вірувань, у цей день у жодному разі не слід сіяти городину, оскільки в цьому разі «все виросте гірке й тонке».

Походження свята

Вербна неділя – це народна назва великого церковного свята — Вхід Господній до Єрусалиму.

Його виникненню послужили біблійні оповіді: коли Ісус Христос в'їжджав до Єрусалима верхи на віслюку, люди стелили на його шляху пальмові гілки. Це поклало початок звичаю святити гілки. Але пальмових гілок в Україні немає, вони у нас замінюютьс ... Читати далі »

Переглядів: 878 | Додав: Maria | Дата: 05.04.2015



4 квітня, напередодні Великодня за римо-католицьким календарем у Бучацькому костелі Успіння Матері Божої (РКЦ) відбулася Пасхальна Святкова Літургія.

Перед Великою Суботою парафіяни Бучацького костелу Успіння Матері Божої (РКЦ) увечері Великого Четверга зібралися на Божій Службі, яка є особливим спомином Тайної Вечері Ісуса з апостолами, де Господь встановив таїнство Священства і Євхаристії.

У Велику, або Страсну П'ятницю згадали спасительні Страсті та Смерть Господню, взяли участь у перенесенні Пресвятих Дарів до «Гробу Господнього» і встановили у храмі декорацію «Гробу Г ... Читати далі »

Переглядів: 841 | Додав: Maria | Дата: 05.04.2015



Кожної весни на українську землю приходить велике свято – день народження її геніального сина – Тараса Григоровича Шевченка. Поет залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.


13 березня в актовій залі Бучацької ЗОШ I-III ступенів №2 відбувся святковий вечір приурочений 201-річниці від дня народження Кобзаря. З щирим серцем та великою пошаною прийшли на урочистий захід учні та вчителі школи.


&la ... Читати далі »

Переглядів: 795 | Додав: Maria | Дата: 03.04.2015



«Поставте за нього свічку! Його свічка згоріла за вас».


7 березня минає 40 днів з дня смерті «кіборга» Ігоря Римара, нашого земляка, уродженця села Трибухівці Бучацького району Тернопільської області.

Ігор Римар (Кузь) помер 27 січня 2015 року в Київському центральному військовому госпіталі від важких ран.

Відомо, що в п’ятницю, 9 січня 2015 року, на першій лінії оборони під Донецьком, був важко поранений Римар (Кузь) Ігор Миколайович, 1987 року народження , житель с.Трибухівці Бучацького району, що на Тернопільщині.

Помол ... Читати далі »

Переглядів: 955 | Додав: Maria | Дата: 07.03.2015



20 лютого 2015 року в Бучацькій ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 на лінійці-пам’яті було урочисто відкрито і освячено меморіальну дошку Небесній Сотні о. Петром Терещуком- благочинним-протоієреєм церкви св. рівноапостольного великого князя Володимира.



... Читати далі »

Переглядів: 740 | Додав: Maria | Дата: 20.02.2015



14 лютого 2015 дві Тані, Олег, сестри Надя і Люба-учні 9-А класу Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. у волонтерському пункті, який недавно перенесли в приміщення кінотеатру, допомагали бучацьким волонтерам сортувати гуманітарну допомогу воїнам АТО та переселенцям, яку передала пані Аніта Сівек з Кракова. Одяг, взуття, ліки пані Аніта зібрала разом зі своїми друзями, знайомими та однокласниками її дочки Юлії однієї зі шкіл Кракова.

... Читати далі »

Переглядів: 719 | Додав: Maria | Дата: 20.02.2015



Москалів нам не треба, вистарчить бучацької Москалик (Кадайська – Помазанська Люба Йосипівна)

Ми вже звикли критикувати депутатів Верхавної ради, заглядаючи в їх кишені, ліжка, критикуючи за бездіяльність, продажність та лобіювання шкурних інтересів. А от, що виробляють місцеві депутати – не зауважуємо.

Депутат Бучацької міської ради кількох скликань, підприємець Москалик – Кадайська – Помазанська Люба Йосипівна глибоко начхала на своїх виборців і на громадськість в цілому і вирішила, що вона одноосібний власник комунального приміщення кінотеатру в м. Бучач. Бо в липні 2012 року сесія районної ради дозволила передати в оренду ... Читати далі »

Переглядів: 995 | Додав: livena | Дата: 14.02.2015

Порой мы живем и не знаем, что совсем рядом есть удивительные места. Все знают про Ирландию с её гейзерами, все знают про Гималаи, но мало кто знает Бучач - маленький городок в южной части Тернопольской области. Население очень мало - всего 15 тысяч человек. Но, не смотря на размеры, там очень мило. Бучач окружает лиственный лес удивительной красоты. Собственно удивительности ему придает горная местность городка, так же в лесу есть несколько очень старых разрушенных храмов. Через Бучач течет маленькая, но резвая река Стрипа.

В городке живут очень добрые и отзывчивые люди. Я так и не понял, почему в Росии не любят так называемых «Бендеровцев» и откуда вообще появилось это понятие. ... Читати далі »

Переглядів: 768 | Додав: Ruslan | Дата: 14.02.2015

« 1 2 3 4 ... 9 10 »

Форма входу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Міні-чат

Друзі сайту